Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Pharming

Pharming
13 feb 2002 om 18:51

Als onderdeel van een plan om het bedrijf te herfinancieren overweegt Pharming om nieuwe aandelen uit te geven. Onduidelijk is nog hoeveel het in surseance verkerende biotechbedrijf hiermee denkt op te halen.
Vandaag hield Pharming een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Daar werd de keuze voor het nieuwe bestuur en de nieuwe raad van commissarissen bekrachtigd. Directeur wordt Francis Pinto, vergezeld door Frank Pieper en Rein Strijker. George Hersbach, de afgelopen negen jaar directeur van Pharming, zal aanblijven als adviseur van de directie. De raad van commissarissen zal bestaan uit de heren Verhagen, Veltman en Zaman.

Bewindvoerder Muller denkt nog altijd dat de huidige surseance van betaling op zijn manier kan worden beëindigd dat de crediteuren voor of rond medio 2002 betaald zullen zijn.
Pinto legde zijn Zero Based Approach uit. De activiteiten van Pharming zullen gebaseerd worden op nieuw management, nieuwe business-strategiën en nieuw omschreven samenwerkingsverbanden. Pinto zal zich zelf vooral richten op de financiële situatie van Pharming. Hij verwacht dat de kosten van Pharming flink omlaag zullen gaan, terwijl de omzet zal stijgen.

Verder is het management bezig met een financieringsronde die in de komende maanden moet zijn afgerond. Samen met adviseur Fortis Bank worden hiervoor diverse opties onder de loep genomen. Het is daarbij zeer waarschijnlijk dat een deel van het op te halen bedrag via een aandelenemissie zal binnenkomen.

Pharming zal zich in de toekomst via samenwerkingsverbanden gaan richten op de twee producten C1-inhibitor en fibrinogeen en de technologie om deze te ontwikkelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.