Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NS

NS
1 feb 2002 om 13:31

De NS gaan niet naar de beurs. Doelstelling van het bedrijf wordt om zoveel mogelijk mensen te vervoeren. Voorheen streefde NS winstmaximalisatie na. Dat meldt persbureau ANP vrijdagmorgen.

De NS gaan het aantal zitplaatsen uitbreiden met 10%, circa 19.000 stoelen. Aan het einde van het jaar willen ze 150 extra treinstellen op de rails hebben.

De NS wil de onder de oude directie verstoorde werkrelaties verbeteren. Er moet een betere relatie komen tussen de NS en de onder het ministerie van Verkeer en Waterstaat vallende taakorganisaties, bijvoorbeeld het Railinfrabeheer.

De treinen moeten beter op tijd gaan rijden door werving van nieuwe machinisten en conducteurs. Bij storingen moet het personeel van de NS op de stations betere informatie krijgen. Machinisten krijgen weer, net als vroeger, een directe verbinding met de verkeersleiding.

Interim-presidentdirecteur K. Noordzij kondigde op een toespraak aan dat de wintersporttrein (alpenexpress) en de autoslaaptrein deze winter respectievelijk zomer voor het laatst rijden. Volgens de CNV Bedrijvenbond kost het schrappen van deze treinen totaal 86 arbeidsplaatsen.

Ook wil de NS het aantal verkooppunten voor internationale kaartjes terugbrengen van 27 naar tien. Hiervoor in de plaats moet de consument meer gebruik gaan maken van telefoon en internet om een kaartje te bestellen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.