Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bayer

Bayer
16 aug 2001 om 19:13

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer heeft de introductie van het aandeel op de effectenbeurs van New York uitgesteld.
Directe aanleiding voor het uitstel is de onrust over het cholesterolverlagende middel Lipobay/Baycol, dat Bayer inmiddels van de markt heeft gehaald. Het medicijn zou, gebruikt in combinatie met een ander middel, tientallen dodelijke slachtoffers hebben gemaakt.

Aanvankelijk wilde het bedrijf volgende maand naar Wall Street, maar Bayer heeft nu besloten de notering tot februari volgend jaar op te schuiven. De omstandigheden voor de notering op de effectenbeurs zijn de afgelopen dagen aanzienlijk gewijzigd, gaf bestuursvoorzitter Manfred Schneider in een verklaring aan.

We willen niet dat onze aandelen op s werelds belangrijkste kapitaalmarkt staan genoteerd, zolang we geen overtuigende antwoorden kunnen geven op de vragen die naar boven zijn gekomen. Daarvoor hebben we meer tijd nodig, zo meldt Schneider. De topman verwacht voor februari volgend jaar opheldering over de jongste onrust rond Lipobay/Baycol, maar om technische redenen is de voorziene beursnotering niet eerder mogelijk dan die maand, aldus Bayer.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.