Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL-Brink

WOL-Brink
31 jul 2001 om 10:42

De officier van justitie in Amsterdam ziet af van strafrechtelijke vervolging tegen Nina Brink, oprichtster van World Online. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.
De juristen Hammerstein en Spong hadden hierom gevraagd namens enkele duizenden clienten. Beleggers voelden zich benadeeld bij de beursgang van het inmiddels door Tiscali overgenomen internetbedrijf. Uit onderzoek van de Economische Controledienst naar de beursgang van maart vorig jaar bleek dat de verdenkingen niet juist waren, aldus het OM.

Het besluit van het OM betekent dat de persoon Nina Brink geen verdachte meer is. Er loopt nog wel een strafrechtelijk onderzoek naar de rechtspersoon World Online. Daarin wordt meegenomen de rol die de banken ABN Amro en Goldman Sachs bij de dramatische beursgang hebben gespeeld. De officier van justitie denkt nog enkele maanden voor dat onderzoek nodig te hebben.
Het OM had sinds november Nina Brink op de korrel, toen justitie op verschillende plaatsen huiszoekingen deed. Het onderzoek stond onder leiding van de Amsterdamse beursfraude-officier H. de Graaff.

Nina Brink heeft tussen oktober 2000 en nu haar belang van ongeveer 2,6 procent in het bedrijf verkocht. Dat heeft ze dinsdag gezegd tijdens een bijeenkomst voor de pers.
Brink verkocht voor de beursgang al een deel van haar belang. Daarna mocht ze gedurende een halfjaar geen stukken verkopen. In oktober verklaarde Brink dat ze haar aandelen niet zou aanbieden aan Tiscali, het bedrijf dat World Online uiteindelijk kocht.
De voormalig bestuursvoorzitter wilde niet zeggen wanneer ze de stukken precies heeft verkocht. Ook over de opbrengst wilde ze niets zeggen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.