Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

USA

USA
30 jul 2001 om 15:12

De markt voor beursgangen kabbelt rustig door en hoopt deze week de prestatie van vorige week te evenaren, daar alle vier emissies van vorige week de eerste beursdag in de plus afsloten.

Deze week staan er drie nieuwe beursgangen op het programma;

  • HPL Technologies levert software aan grote halfgeleiderjongens als Advanced Micro Devices en LSI Logic.

    Het bedrijf, dat momenteel zo een 33 werknemers heeft, wil USD 66 miljoen ophalen door 6 miljoen aandelen uit te geven voor een prijs tussen de USD 10 en USD 12 per aandeel.

    HPL had in haar boekjaar een omzet van USD 13,4 miljoen, waarmee een winst werd gemaakt van USD 541.000.

    Het aandeel zal op de Nasdaq genoteerd worden onder het tickersymbool HPLA en de beursgang zal worden begeleid door UBS Warburg.

  • De grootste beursgang van de week is het landbouwconglomeraat Bunge Ltd., de grootste verwerker van soyabonen in de V.S.. Het bedrijf is van plan met haar emissie van 17,6 miljoen aandelen USD 299 miljoen op te halen voor ongeveer USD 16 a USD 18 per aandeel.

    Analisten zeggen dat het bedrijf te vergelijken valt met Archer Daniels Midland(ADM).

    In boekjaar 2000 maakte Bunge een omzet van meer dan USD 9,6 miljard, maar verloor hierbij meer dan USD 225 miljoen.

    De beursgang zal begeleid gaan worden Morgan Stanley en Credit Suisse First Boston. Bunge zal verhandeld gaan worden op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool BG.

  • Ook Beacon Education Management zal haar debuut gaan maken op de Amerikaanse beurs. Beacon is van plan USD 28,6 miljoen op te halen door 2,2 miljoen aandelen een prijs tussen de USD 11 en USD 15 mee te geven.

    Beacon beheert 25 scholen in vijf verschillende staten. In het jaar 2000 maakte het bedrijf een omzet van USD 16,1 miljoen en verloor meer dan USD 2,7 miljoen.

    De beursgang zal worden begeleid door W.R. Hambrecht & Co. en Beacon zal verhandeld worden onder het tickersymbool BECN op de Nasdaq.

Door: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.