Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fornix

Fornix
27 jul 2001 om 10:40

Fornix BioSciences heeft de patentrechten van het peptide F992, een klein eiwitfragment, voor de belangrijkste markten voor geneesmiddelen (o.a. de Verenigde Staten en Europa) verkregen. Dit heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt. Dit patent is betaald middels een emissie van 6.000 aandelen op 24 juli tegen een koers van EUR 10.75 aan de groep wetenschappelijke onderzoekers die oorspronkelijk het peptide F992 hebben ontwikkeld en op grond hiervan indertijd de patentrechten hebben verkregen, zo licht Fornix toe.

Met deze groep wetenschappers is overeengekomen dat in het kader van een zogenaamde earn-out regeling, afhankelijk van milestones in de farmaceutische ontwikkeling van het peptide, additionele uitkeringen in vorm van de overdracht van aandelen, tot een maximaal aantal van 23.000 stuks, zullen plaatsvinden.

Het peptide F992, zal mogelijk een therapeutische werking bij onder andere longemfyseem hebben. De klinische werkzaamheid van het peptide zal binnenkort nader worden onderzocht in een geschikt proefdiermodel. Met de verkrijging van de bovengenoemde patentrechten zet Fornix BioSciences een belangrijke stap in de verdere expansie van de onderneming, zo verwacht Fornix.

Hoofddoel hierbij is een (inter)nationale uitbreiding van de winstgevende divisies en een intensivering van de bestaande biotechnologische actviteiten welke deels bekostigd zullen worden uit de winstgevende operations.

Fornix BioSciences verricht op dit moment onder andere biotechnologisch onderzoek ten behoeve van astma, contacteczeem en immunologische verwante aandoeningen zoals Multiple Sclerosis (MS). Voorts doet Fornix biotechnologisch onderzoek naar longemfyseem, diabetes en angina pectoris. De verkrijging van het patent voor F992 versterkt de biotechnologische divisie van de onderneming, aldus Fornix.

Click hier voor Realtime koers Fornix Biosciences

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.