Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext

Euronext
26 jul 2001 om 11:14

Het is zeer onwaarschijnlijk dat ABN Amro en BNP Paribas hun greenshoe-optie op aandelen Euronext nv uitoefenen, zo meldt De Telegraaf vandaag. Daardoor loopt de fusiebeurs, die begin juli notering kreeg, ruim euro 100 mln (f 220 mln) mis.

ABN Amro en BNP Paribas hebben formeel tot 5 augustus om de greenshoe uit te oefenen. Voor een bedrag van euro 24,00 per stuk nemen ze in dat geval nog eens maximaal 4,3 miljoen aandelen af die zij doorplaatsen bij geïnteresseerde beleggers. Marktpartijen noemen de uitoefening van de optie echter zeer onwaarschijnlijk, omdat de koers van het aandeel Euronext nog altijd flink onder de introductieprijs van euro 24,00 noteert.

Een greenshoe-optie oefen je alleen uit als de koers na introductie explodeert, aldus een handelaar. Extra aandelen zorgen er dan voor dat de koersontwikkeling wordt gestabiliseerd, bevestigen deskundigen. Bij een koers die lager is dan de introductieprijs is uitoefening van de optie vrijwel uitgesloten, omdat dat zou betekenen dat de partijen die de optie uitoefenen stukken kopen voor een prijs die hoger is dan de marktwaarde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.