Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Juventus

Juventus
25 jul 2001 om 19:30

Voetbalclub Juventus wil naar de beurs. De Turijnse club heeft onlangs de wens bekend gemaakt tegen het eind van het jaar een beursgang te plannen. Hiermee zal de oude dame een notering krijgen naast Lazio en AS Roma, die al eerder naar de beurs gingen.
Details over de prijs van een aandeel Juve werden nog niet gegeven, enkel dat zowel aan institutionele als particuliere beleggers verkocht zal worden.

Steeds meer voetbalclubs in Europa volgen deze strategie van diversificatie. Hierbij wordt verder gekeken dan alleen voetbal, maar wordt een totaal pakket aan entertainment op de markt gebracht. Manchester United is hiervan het grote voorbeeld.
Juventus eigenaar Giovanni Agnelli wil 35% van zijn aandelen te verkopen. Eveneens zal een onbekende hoeveelheid nieuwe aandelen op de markt worden gebracht.

Ook Bayern München heeft plannen om een beursgang te maken. Tegen het einde van het jaar moeten de leden van de club stemmen over een latere introductie.
Hierbij maakte voorzitter Franz Beckenbauer onlangs bekend dat hij in de nieuwe onderneming niet in het dagelijks bestuur zal plaatsnemen, maar de rol als voorzitter van de raad van commissarissen zal vervullen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.