Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext

Euronext
6 jul 2001 om 09:38

Euronext N.V. heeft de uitgifteprijs van het aandeel Euronext vastgesteld op EUR 24. Dat heeft Euronext donderdag bekendgemaakt. De uitgifteprijs ligt daarmee aan de onderkant van de eerder bekendgemaakte range van EUR 24 tot EUR 27,50. De omvang van de emissie bedraagt EUR 693 miljoen, bestaande uit 16,7 miljoen nieuwe aandelen en 12,2 miljoen bestaande aandelen (exclusief de aanbieding aan werknemers).

Klik hier voor de realtime koers van het aandeel Euronext

Met de beursgang heeft het bedrijf EUR 400 miljoen opgehaald. Daarnaast kan er nog een greenshoe optie worden uitgeoefend voor maximaal 4,3 miljoen nieuwe aandelen (EUR 104 miljoen). De waarde van het bedrijf komt uit op EUR 2,8 miljard, aldus Euronext N.V. in een persbericht. Volgens het bedrijf is de emissie overtekend, hetgeen duidt op voldoende belangstelling van beleggers voor Euronext, ondanks een zeer moeilijke markt voor beursintroducties.

De aandelen zijn aangeboden in de vorm van een wereldwijde plaatsing aan voornamelijk internationale institutionele beleggers en in de vorm van een openbare emissie aan particuliere beleggers in Frankrijk, Belgie en Nederland. Aan particuliere beleggers is EUR 104 miljoen van de emissie toegewezen, aldus Euronext. Deze kregen de eerste 10 aandelen volledig toegwezen en van alle vraag daarboven 85%.

Euronext aandelen zullen vanaf vrijdag 6 juli 10.00 uur verhandeld worden op de Premier Marche van Euronext Parijs. Er zal een faciliteit voor verhandeling zijn in Belgie en Nederland, totdat de gezamelijke platforms voor handel en clearing tot stand zijn gekomen en de verschillende afwikkelsystemen aan elkaar gekoppeld zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.