Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Google

Google
5 jul 2001 om 16:03

Google ontkent ten stelligste het bericht in de Britse zakenkrant Sunday Business waarin wordt gesuggereerd dat het internetbedrijf een beursgang overweegt. Volgens het artikel, dat vorige week verscheen, zouden de vooraanstaande investeringsbanken Deutsche Bank, Goldman Sachs en Dean Morgan Stanley voorstellen voor een beursgang hebben uitgewerkt voor de populaire zoekmachine. Maar een woordvoerster van Google benadrukt dat daar niets van waar is, zo meldt ZDNet.

We verwachten wel winst te maken tegen het einde van het jaar, maar zijn momenteel niet in gesprek met bankiers en hebben geen plannen voor een beursgang, zegt woordvoerster Cindy McCaffrey. Sunday Business baseerde zijn speculatie deels op een interview met Google-oprichter Sergey Brin. Maar McCaffrey, die ook aanwezig was tijdens het gesprek, ontkent dit: Ik kan je uitdrukkelijk vertellen dat Sergey niets heeft gezegd over de timing van een beursgang.

De zakenkrant beweerde niet dat Brin een exacte datum had gegeven. De Google-topman zou alleen hebben gezegd dat het internetbedrijf in de toekomst naar de beurs gaat, maar gaf tegelijkertijd een veelzeggende opmerking: …Niets hiervan is dringend. We hebben geld…

Of de zoekmachine behoefte heeft aan een geldinjectie van de beurs, is inderdaad een andere vraag. Ten eerste kan het terugvallen op 25 miljoen dollar die het twee jaar geleden ontving van risicokapitaalinvesteerders uit Silicon Valley. Maar bovendien zou Google het helemaal niet slecht doen, omdat het niet alleen vertrouwt op reclame-inkomsten. Het bedrijf verkoopt ook zijn zoektechnologie, onder meer aan Yahoo!. Hoewel Google zelf nooit informatie vrijgeeft over zijn omzet, citeerde de Financial Times onlangs enkele analisten die geloven dat het bedrijf eind 2002 een jaaromzet van 50 miljoen USD zal behalen.

Bron: ZDNet

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.