Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Model Funds

Model Funds
3 jul 2001 om 12:39

Sinds de lancering van de zes nieuwe model fondsen van ABN Amro Asset Management is er voor meer dan EUR 140 miljoen op ingeschreven. Dit heeft ABN Amro dinsdag bekendgemaakt. Tot nu toe is dit een van de meest succesvolle introducties van ABN Amro Luxembourg Funds, zo stelt de bank. De ABN Amro Model Funds zijn gevestigd in Luxemburg en zijn vanaf 2 juli 2001 genoteerd aan de effectenbeurzen van Luxemburg en Amsterdam.

De Model Funds stellen de belegger in staat te kiezen uit zes beleggingsprofielen -van uitgesproken defensief (Model Fund 1) tot zeer offensief (Model Fund 6)- met een eigen risico- en rendementsverwachting. Beleggers kunnen op deze manier zelf de optimale combinatie van risico en rendement bepalen, zonder de noodzaak het beursnieuws van dag tot dag te volgen, aldus ABN Amro.

De Model Funds zijn samengesteld uit diverse soorten beleggingen met verschillende karakteristieken. De belangrijkste beleggingen zijn in dit geval liquide middelen, obligaties, onroerend goed en aandelen. Sommige beleggingen voorzien een laag rendement maar hebben daarentegen weinig risico, terwijl andere soorten beleggingen zijn gericht op een hoog rendement met een hoog risico.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.