Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ducatis

Ducatis
2 jul 2001 om 15:37

Beleggingsmaatschappij Ducatis geeft 2,5 miljoen nieuwe aandelen uit tegen 62 euro per aandeel. Afhankelijk van de belangstelling zullen 375.000 aandelen extra worden uitgegeven. Met de opbrengst van de emissie van 155 miljoen euro zullen beleggingen in preferente aandelen worden genomen. Het gaat om preferente aandelen in Aalberts Industries, Cebeco Handelsraad, Draka Holding, Geveke, Van der Moolen, Nutreco, Océ, Schuttersveld en Koninklijke Vopak. Deze beleggingen zijn momenteel in handen van F. van Lanschot Bankiers, NIB Capital Bank en Reaal Levensverzekeringen, waarmee voorwaardelijke koopovereenkomsten zijn gesloten.

Door de aankoop van de preferente aandelen stijgt het effectieve rendement op de beleggingen van Ducatis van 5,4% naar 5,7%. Tevens zal de gemiddelde resterende looptijd van de beleggingen van Ducatis dalen van 5,1 naar 4,2 jaar. Hierdoor daalt de rentegevoeligheid van de beleggingsportefeuille.

Omvang van de transactie:
Het gaat om 2,5 miljoen nieuwe aandelen (circa 155 miljoen Euro).

Prijsrange:
EUR 62,00 per aandeel

Inschrijvingsperiode:
Op de aandelen kan vrij worden ingeschreven van 3 tot 5 juli aanstaande.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
De emissie wordt begeleid door F. van Lanschot Bankiers NV, NIB Capital Bank NV en SNS Bank Nederland NV, die de uitgifte en plaatsing van de nieuwe aandelen Ducatus (voorwaardelijk) garanderen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.