Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

KPN

KPN
22 jun 2001 om 14:09

De Raad van Commissarissen van KPN Telecom stemt komend weekend over een claimemissie met een grote discount, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times (FT) vrijdag.

Ook zegt de krant dat KPN een lijst heeft opgesteld met mogelijke opvolgers van bestuursvoorzitter Paul Smits nu er aanhoudende speculatie is over de toekomst van bestuursleden van KPN, waaronder Smits. KPN houdt vol dat de toekomst van Smits niet ter discussie staat, aldus de FT.

Volgens de krant wil KPN in totaal euro 5 mrd ophalen en wordt aan haar publieke aandeelhouders om de helft van dit bedrag gevraagd. Daarnaast zou het concern een aantal Nederlandse financiële instituten preferente aandelen aanbieden die 10% uitmaken van de emissie. De staat neemt 35% af.

Belgacom

Belgacom voert bij haar zoektocht naar een nieuwe strategische partner in het Europese telecomlandschap intensere gesprekken met KPN Telecom dan met andere gegadigden. Dat zei Belgacom-topman John Goossens tijdens een topvergadering in het bedrijf. De Belgische zakenkrant Financieel Ecnomische Tijd meldt dit donderdag op basis van een goed geïnformeerde bron.

Goossens voegde er wel aan toe dat de cultuurverschillen tussen Belgacom en KPN dusdanig zijn dat hij niet zo optimistisch is over de slaagkansen van een samengaan.

Belgacom en haar aandeelhouders voeren besprekingen met vier partijen. Behalve KPN gaat het om Deutsche Telekom, Telecom Italia en het Franse Vivendi. Vele waarnemers vinden het ontstaan van een sterke Benelux-speler door een fusie van KPN en Belgacom zinvoller dan een andere combinatie.

Uit de verklaring van Goossens blijkt dat de contacten met KPN verder staan dan die met de andere drie spelers. Maar hij maakte meteen duidelijk dat niets uitgesloten is. Volgens de Belgacom-topman blijven de poorten naar de andere telecombedrijven open staan en is alles nog mogelijk. Hij zei volgens de bron ook dat er helemaal geen reden is om te denken dat KPN en Belgacom binnen een paar weken samengaan, omdat de gesprekken in een verkennende fase zijn, aldus De Financieel Economische Tijd.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.