Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NSI

NSI
19 jun 2001 om 20:26

Nieuwe Steen Investments gaat in het derde kwartaal van dit jaar voor EUR 75 miljoen aan nieuwe aandelen uitgeven. De opbrengst wordt gebruikt voor de financiering van een aantal investeringen, waaronder de onlangs aangekondigde aankoop van diverse vastgoedportefeuilles voor circa EUR 86 miljoen.

Deze overname zal gefaseerd plaatsvinden tussen eind juni en medio september 2001. Nieuwe Steen stelt verder de verwachting te handhaven dat over het gehele jaar 2001 het directe beleggingsresultaat per aandeel minimaal EUR 1,32 zal bedragen.

Het nieuw verworven onroerend goed bestaat uit een winkelcentrum te Ridderkerk, daarnaast een winkel en een negental kantoorgebouwen in diverse plaatsen, totaal 34.023 m2. Het bruto-aanvangsrendement van deze portefeuille bedraagt 8,4%. Daarnaast zal in het derde kwartaal de oplevering plaatsvinden van de al eerder aangekondigde investeringen in de nu nog in aanbouw zijnde kantoorgebouwen IJsselveer te Deventer en Solaris Eclips te Amsterdam. Met deze beleggingen is een bedrag van nog eens EUR 18,4 miljoen gemoeid, tegen een bruto-aanvangsrendement van 8,0%.

Door deze nieuwe beleggingen groeit de beleggingsportefeuille van NSI tot boven EUR 730 miljoen (NLG 1,6 miljard). De nieuwe beleggingen zullen in de eerste instantie worden gefinancierd uit de lopende winst en met kort vreemd vermogen. Om de verhouding tussen eigen en vreemd vermogen weer op het gewenste niveau te brengen (50:50), bereidt NSI een emissie voor waarmee beoogd wordt circa EUR 75 miljoen nieuw eigen vermogen aan te trekken. Deze emissie zal eind augustus/begin september 2001 plaatsvinden, aldus Nieuwe Steen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.