Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Campari

Campari
12 jun 2001 om 11:26

Zuivelconcern Wessanen start de inschrijving op aandelen van de Italiaanse drankendochter Campari tussen 25 juni en 28 juni van dit jaar.

Op 5 juli volgt dan de beursnotering op de beurs in Milaan. Op 15 juni, aanstaande vrijdag, wordt een roadshow presentatie gegeven. Over de op het oog vrij krappe tijdsplanning wil Wessanen niets zeggen. Daarvoor moet u bij Campari zijn, aldus een woordvoerder van Wessanen.

Wessanen heeft een belang van 35% in Campari. Begin april liet de onderneming al weten dat minimaal 14% en maximaal het volledige belang te zullen verkopen, afhankelijk van de marktomstandigheden. Wij blijven bij deze uitspraak, zo stelt de woordvoerder nu.

Het belang van Wessanen in Campari, een erfenis is van het in 1998 ontbonden huwelijk van Bols, heeft een boekwaarde van f 200 tot f 300 mln, zo zei bestuursvoorzitter A. Zondervan vorig jaar. Aandeelhouders van Campari zijn naast Wessanen de familie Garavoglia met 51% en het aan de Zwitserse bank UBS gelieerde bedrijf Gioch met 14%.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.