Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Euronext beursgang

Euronext beursgang
31 mei 2001 om 17:24

Euronext start op 25 juni met de road shows in het kader van de beursgang van de fusiebeurs. Op 5 juli wordt dan de prijs bepaald waartegen de beurs naar haar eigen schermen trekt. Een dag later noteren de aandelen dan voor de eerste keer op Euronext Parijs. Dat meldt Dow Jones donderdag. Euronext Brussel bevestigt, noch ontkent deze berichten en herhaalt dat de beursgang er zo spoedig mogelijk komt, van het moment dat de marktomstandigheden dit toelaten.

Volgens de bron van Dow Jones, die dicht betrokken is bij het dossier, wil de beurs 25 a 30% van de aandelen naar de beurs brengen. Hij wilde niet ingaan op de details van de waardering. Het Financieel Dagblad meldde eerder deze week dat de prijsvork tussen EUR 25 en EUR 30 per aandeel zou liggen en dat de beurs zo een EUR 750 miljoen wil ophalen.

Een andere bron liet al weten dat de IPO ongeveer EUR 800 miljoen, 25% van de waarde van EUR 3,2 miljard, zal opleveren. De beurs trekt naar de eigen schermen van Parijs, maar handel in Amsterdam en Brussel is ook onmiddelijk mogelijk. Vanaf september zijn de aandelenplatformen volledig eengemaakt, waardoor de plaats van notering geen rol meer speelt, meent woordvoerder Robert Salet. Euronext Brussel houdt evenwel de lippen stijf op elkaar. De woordvoerders wensen niet in te gaan op de details van de beursgang en blijven erbij dat de notering er zo vlug mogelijk moet komen, als de marktomstandigheden (lees het emissieklimaat) het toelaten.

De fusiebeurs zit in een race tegen de tijd met de beurs van Londen. De LSE wil eind juli naar de beurs gaan en Euronext liet al weten dat ze daar absoluut voor wil zijn. Beide beurzen werden bovendien al in snelheid gegrepen door Deutsche Boerse, die reeds midden februari naar de eigen schermen trok. In tegenstelling tot Euronext wil de LSE geen geld ophalen met de beursgang, waardoor het proces minder tijd in beslag hoeft te nemen. Euronext stelde daarentegen de geplande datum voor de beursgang meermaals uit. Aanvankelijk was er sprake van een notering in mei. Nu zou het dus 6 juli kunnen worden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.