Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Peabody

Peabody
23 mei 2001 om 00:51

Vandaag zal er wederom een bedrijf naar de beurs worden gebracht in Amerika. De IPOs van de afgelopen weken waren succesvol en de IPO-markt lijkt zich te herstellen.

De beursgang van het grootste private steenkoolbedrijf Peabody Energy zal zeer waarschijnlijk ook een succes gaan worden. De vraag naar de aandelen was groot genoeg om de introductieprijs te verhogen met $4 naar $28 per aandeel.

Op 1 mei werd de introductieprijs al verhoogd naar tussen $22 tot $24 per aandeel. Er werden 15 miljoen aandelen aangeboden. In totaal haalt het bedrijf dan $420 miljoen op, meer dan vooraf werd verwacht.

De vraag naar energie-gerelateerde aandelen is de laatste tijd flink toegenomen door de energie-plannen van de Bush administratie. In de laatste 6 maanden zijn de prijzen van steenkool gigantisch gestegen.

De begeleider van de IPO is zakenbank Lehman Brothers. Lehman is ook eigenaar van 87,1 procent van de uitstaande aandelen van Peabody door een leveraged buyout.

Eerder deze maand maakte Peabody bekend dat het in haar fiscale vierde kwartaal een winst boekte van $117 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar lag deze winst op $58,9 miljoen. De omzet steeg met 4 procent naar $685 miljoen.

Peabody levert 9 procent van alle elektriciteit in Amerika en 2,5 procent van alle elektriciteit wereldwijd.

Peabody zal vandaag verhandeld worden op de New York Stock Exchange onder het tickersymbool BTU.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.