Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amazon.com claim

Amazon.com claim
23 mei 2001 om 19:38

(Onderstaande is ingezonden door dhr. van der Goen. Alhoewel wij voorstander zijn van het verdedigen van aandeelhouders-belangen, valt de inhoud van onderstaande tekst niet binnen de verantwoordelijkheid van Emissies.com)

CLAIMS AMAZON.COM

Een van de grootste advocatenkantoren voor class actions in Amerika, dat voor Europa samenwerkt met mr. B. van der Goen van Van der Goen Advocaten, is momenteel drukdoende Europese beleggers te verzamelen die vorig jaar hebben ingeschreven op de in februari uitgegeven 6 7/8% achtergestelde in aandelen Amazon.com omwisselbare notes. Deze notes met een looptijd tot uiterlijk 16 februari 2010 werden uitgegeven in euros en kregen beursnotering in Luxemburg. Het gaat om een totaalbedrag van € 690 mln (ruim ƒ 1,5 mrd). De stukken werden geplaatst via de investmentbanken Morgan Stanley Dean Witter en Crédit Suisse First Boston. Deze obligaties zijn omwisselbaar in aandelen Amazon.com tegen een initiële conversieprijs van € 104,947 per aandeel. De laagste conversieprijs is € 84,833 per aandeel. Ten tijde van de lening was de koers van de op de Nasdaq verhandelde aandelen Amazon.com ongeveer $ 76. Het aandeel bereikte vrij recent een dieptepunt van $ 8,10 en noteert nu rond $ 16.

Onlangs werd reeds een claim namens aandeelhouders tegen Amazon.com ingediend bij het US District Court, afdeling Western District, van de staat Washington in Seattle, onder meer in verband met voorkennis bij de uitoefening van opties. Nu wordt ook voor de houders van de Eurobonds een aanzienlijk bedrag geclaimd.

Het draait hier om enkele in het ten behoeve van de obligatielening uitgegeven prospectus voorkomende mededelingen over betalingen in cash die Amazon.com zou ontvangen. Uit het prospectus valt onder meer te lezen dat de – zorgelijke – liquiditeitspositie van Amazon.com verbeterd zou worden door betaling van in totaal $ 362.,5 miljoen in contanten door enkele bedrijven waarmee Amazon.com samenwerkingsovereenkomsten had afgesloten, betaalbaar in de loop van drie tot vijf jaar gerekend vanaf januari 2000. Het gaat om de bedrijven Greenlight.com (auto’s en auto-onderdelen), Drugstore.com (gezondheid, huidverzorging, drogisterijartikelen en farmacie), Audible Inc. (audio voor PC-toepassingen) en Living.com (producten en diensten voor het wonen).

In werkelijkheid werd echter Amazon.com niet betaald in cash maar in aandelen van deze genoemde bedrijven hetgeen nergens in het prospectus wordt vermeld. Aangezien het hier om internetbedrijven gaat die er zwak voorstaan en inmiddels vrijwel gedecimeerd zijn in waarde, is hier op een essentieel punt onjuiste informatie verstrekt. Dit wordt in Amerika zeer zwaar aangerekend en Amazon.com zal de hierdoor aangericht schade aan de obligatiehouders dienen te vergoeden. Houders van genoemde convertibles c.q. die in het bezit van geweest zijn en verlies hebben geleden, kunnen zich aanmelden om deel te nemen in de class action. Ook aandeelhouders in Amazon.com (uitsluitend grotere pakketten) kunnen zich melden. Teneinde deel te kunnen nemen moet men wel op zeer korte termijn contact opnemen. Uiteraard kan men alle gewenste informatie verkrijgen alvorens zich te binden tot deelname.

Hiervoor kunt u zich wenden tot: [email protected]
Mailt u svp uw naam en adres en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent: er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.