Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vedior

Vedior
18 mei 2001 om 10:27

Uitzendorganisatie Vedior heeft met de eerder aangekondigde aandelenemissie EUR 611 miljoen opgehaald. Er werden 47 miljoen aandelen (bearer depository receipts) geplaatst tegen EUR 13 per aandeel, zo heeft het uitzendconcern vrijdag bekendgemaakt. Volgens Vedior was de inschrijving op de emissie significant overschreven. Global co-ordinator en bookrunner Merrill Lynch mag een greenshoe-optie van maximaal 7 miljoen aandelen uitoefenen, waar het waarschijnlijk gebruik van zal maken gezien het animo onder investeerders voor Vedior.

De aandelen zullen genoteerd worden aan de Officiele Markt van Euronext Amsterdam. Op 16 mei maakte Vedior bekend de geplande omvang van de emissie te verhogen van EUR 450 miljoen naar EUR 550-610 miljoen, exclusief de greenshoe-optie. Vedior wil de opbrengsten van de emissie deels gebruiken om de junior kredietfacilitiet terug te betalen. Het restant zal aangewend worden om de schuldpositie ten aanzien van de senior kredietfaciliteit terug te brengen.

Volgens Jan de Ruiter van ABN Amro Rothschild geeft het succes van Vedior hoop op een herstel van de emissiemarkt. Naar mijn gevoel wordt het ijs dikker, zo zegt hij in een interview met de Financieele Nieuwsdienst. Dit herstel in de markt voor nieuw papier onderstreept volgens hem een breder herstel van het beursklimaat. De primaire markt is de leading indicator van de beurs. Hij gaat als eerste dicht en als laatste open.

Een herstel van de emissiemarkt tekent zich ook in het buitenland af. Eerder deze maand plaatste telecombedrijf Vodafone in enkele uren aandelen ter waarde van euro 5,6 mrd. Donderdag bracht dataleverancier Reuters een minderheidsbelang in dochter Instinet naar de beurs voor euro 525 mln, ruim boven de eerder afgegeven prijsindicaties.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.