Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nedgraphics

Nedgraphics
10 mei 2001 om 17:16

Softwarebedrijf Nedgraphics overweegt een onderhandse aandelenemissie om zijn vermogenspositie te versterken.
Eind vorig jaar had het bedrijf nog maar 52 duizend euro aan eigen vermogen na afschrijvingen op de goodwill. De onderhandse uitgifte van maximaal 10 procent nieuwe aandelen moet daar verandering in brengen.

Zonder verdere cijfers te noemen stelde Nedgraphics gisteren na sluiting van de beurs in het eerste kwartaal van 2001 een omzetgroei van 57 procent te hebben gerealiseerd. De omzetgroei is voornamelijk afkomstig uit acquisities bij een bescheiden autonome groei. Het Utrechtse bedrijf profiteerde van een sterk herstel van de Europese textielmarkt en was in staat om de daling in de traditionele CAD/CAM-markt te compenseren door een sterke vraag naar totaaloplossingen.

Nedgraphics denkt nog steeds in 2002 weer uit te komen op een winstmarge van ongeveer 8 procent, maar noemde daarbij gisteren eveneens geen concrete winst- en omzetverwachting. Vorig jaar verdampte de winst van Nedgraphics bijna helemaal, van 2,3 miljoen euro naar 28.900 euro.
Eerder deze maand liet Nedgraphics al weten op zoek te zijn naar een versterking van de vermogenspositie. Een aandelenemissie leverde vorig jaar 5,2 miljoen euro op.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.