Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BT

BT
10 mei 2001 om 11:09

Het Britse telecombedrijf British Telecom wil met een mega-aandelenemissie GBP 5,9 mrd (euro 9,5 mrd) ophalen. De emissie overtreft de emissie van concurrent Vodafone, die vorige week een emissie plaatste van GBP 3,5 mrd (euro 5,6 mrd). Die aandelenuitgifte gold toen als de grootste ooit.

De opbrengst van de emissie wordt gebruikt voor het delgen van de torenhoge schuldenlast van GBP 27,9 mrd (euro 44,8 mrd) van British Telecom. De aandelen worden bij bestaande aandeelhouders geplaatst tegen een prijs van GBP 3 per aandeel, hetgeen een korting inhoudt van 47% tegen de slotkoers van woensdag.

British Telecom heeft bij de presentatie van de kwartaalcijfers op donderdag ook veel andere maatregelen aangekondigd om de schuldenlast te reduceren. In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar leed British Telecom een verlies van GBP 2,9 mrd (euro 4,6 mrd), wat het bedrijf noopte de aandeelhouders voor te stellen het dividend te passeren.

Verder wil British Telecom zijn mobiele divisie apart naar de beurs brengen en wil het gouden-gidsen dochter Yell verkopen. Mobiele dochter BT Wireless moet naar de beurs met een schuldenlast van maximaal GBP 2 mrd (euro 3,2 mrd).

British Telecom heeft in de afgelopen maand al voor GBP 5,3 mrd (euro 8,3 mrd) aan bezittingen verkocht. Verder wordt mogelijk Concert, een joint venture met het Amerikaanse AT&T verkocht. Chairman Iain Vallance van British Telecom werd toen ook vervangen door BBC-topman Christopher Bland.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.