Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BT

BT
7 mei 2001 om 17:32

British Telecom zal deze week een aandelenuitgifte ter waarde van £ 5 mrd (ongeveer euro 7,8 mrd) aankondigen, zijn grootste emissie ooit. Volgens de Sunday Telegraph en de Financial Times gaat het telecombedrijf ook voor het eerst in zijn geschiedenis afzien van een slotdividend en zal het een plan ontvouwen om zijn mobieletelefoniedochter af te splitsen.

Wij beschouwen dit als geruchten en speculatie en we geven geen commentaar, liet een woordvoerder van British Telecom zondag weten aan persbureau Bloomberg. Hij ontkende dat het bedrijf de voor 17 mei geplande publicatie van jaarcijfers zou vervroegen en zei dat het plan om 25% van dochter BT Wireless naar de beurs te brengen onveranderd blijft.

British Telecom zal volgens de Britse kranten gebruik maken van een claimemissie. Daarbij krijgen aandeelhouders het recht om tegen een prijs onder de beurskoers in te schrijven. Volgens de Financial Times, die zich beroept op ingewijden, zal de emissie plaatsvinden tegen een diepe korting op de koers van 600 pence waarop British Telecom vrijdag sloot. Dit als gevolg van de telecom-malaisse op de beurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.