Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vedior

Vedior
4 mei 2001 om 10:16

Uitzendorganisatie Vedior start op maandag 7 mei met de promotietoer voor de geplande emissie. De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch begeleidt de emissie, zo werd vrijdag voorbeurs aangekondigd.

Op donderdag 17 mei wordt de prijs van een aandeel en de hoeveelheid aandelen bekend gemaakt. Vedior wil met de aandelenuitgifte tussen de euro 400 mln en euro 450 mln ophalen.

Eind april maakte de uitzendorganisatie al bekend dat de aandelen op de Amsterdamse beurs worden uitgegeven en dat bestaande aandeelhouders een voorkeursrecht krijgen om aandelen te kopen. Dit wordt het zogenaamde bearer depositary receipts genoemd. Vedior halveert met de emissie zijn schuldlast.

Vedior zit met een hoge schuldenlast van ƒ3,3 miljard, die het bedrijf verhindert te groeien door acquisities. Vedior was aanvankelijk van plan om de schuldenpositie van het bedrijf te verbeteren door middel van de verkoop van enkele onderdelen, maar besloot in februari voor het emitteren van nieuwe aandelen.

De uitzendorganisatie gaat aandelen uitgeven in de vorm van bearer depository receipts (BDRs) middels een wereldwijde emissie. De BDRs zullen aangeboden worden aan beleggers in Nederland en aan institutionele beleggers buiten Nederland, inclusief qualified institutional buyers in de VS.

Omvang van de transactie:
EUR 400 – 450 miljoen

Prijsrange:
De aankondiging van de uitgifteprijs en de toewijzing is naar verwachting op 18 mei 2001.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijving sluit naar verwachting op 17 mei 2001, 17:00 uur.

Notering:
Naar verwachting worden de nieuwe waardepapieren vanaf 22 mei 2001 genoteerd.

Storting/betaling:
Betaling en levering dient te geschieden op 23 mei 2001.

Syndicaatsleden:
Merrill Lynch is aangewezen als enige coordinator en bookrunner voor de uitgifte. Het voorlopig prospectus is verkrijgbaar bij Kempen & co: tel 020-5571571.

Advies Vedior
Realtime Koers
Website Vedior

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.