Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Simplex

Simplex
4 mei 2001 om 00:06

Simplex Solutions, een fabrikant van testsoftware voor de grote chipbedrijven, verkocht 4 miljoen aandelen tegen een introductiekoers van $12 per aandeel, aan de bovenkant van de verwachting.

De aandelenkoers sloot woensdag uiteindelijk op $21,20, dit betekent een winst van maar liefst 77 procent. Het aandeel opende de dag op $15,15 en steeg de rest van de handelsdag gestaag verder.

De koerssprong van het bedrijf op de eerste dag betekent de grootste stijging van een IPO sinds de beursgang van Transmeta (TMTA), een fabrikant van chips, in november 2000. De IPO-markt in de VS was sindsdien praktisch dood met weinig deals en niet noemenswaardige prestaties van de bedrijven die nog wel naar de beurs gingen.

De tweede IPO van de dag deed het een stuk slechter. Beleggers bleken alleen geïnteresseerd in techfondsen. Briazz (BRZZ), een uitbater van cafés, kon weinig koerswinst boeken.

De aandelenkoers van het bedrijf sloot woensdag op $8,03, een winst van 3 dollarcent vergeleken met haar introductieprijs van $8 per aandeel.

Wall Street heeft er deze week al drie IPOs opzitten. Het lijkt erop of de markt zich wat aan het herstellen is. De IPO van Reliant Resources (RRI) was ook een succes.

Reliant gaf 52 miljoen aandelen uit tegen een prijs van $30 per aandeel. Reliant levert in de V.S. en Europa energieservices en elektriciteit in geprivatiseerde markten. Reliant verhandelt ook aardgas en andere energie-gerelateerde goederen.

De aandelenkoers van Reliant steeg op de eerste dag met 12%. Woensdag sloot de koers op $33,03.

Bron: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.