Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

VNU

VNU
3 mei 2001 om 12:03

VNU geeft een converteerbare (niet achtergestelde) obligatielening 2001/2006 uit. De emissie is gericht op institutionele beleggers. VNU verwacht dat de coupon voor de lening zal worden vastgesteld tussen 1,75% en 2,25% en betaalbaar zal zijn in mei van elk jaar, waarbij de laatste rentebetaling zal plaatsvinden in mei 2006. Verwacht wordt dat de conversiekoers zal worden vastgesteld tussen de 26% en 30% boven de koers van de gewone aandelen VNU op het moment van vaststelling van de voorwaarden. De converteerbare obligaties zullen worden afgelost tegen de nominale waarde, tenzij conversie eerder heeft plaatsgevonden. De definitieve voorwaarden zullen worden vastgesteld en bekendgemaakt na de sluiting van de inschrijvingsperiode.

VNU N.V. heeft het recht de obligaties tegen de nominale waarde na drie jaar vervroegd af te lossen, onder de voorwaarde dat de aandelenkoers tenminste 130% van de conversiekoers heeft bedragen gedurende 20 beursdagen in een periode van 30 opeenvolgende beursdagen. De obligaties zullen converteerbaar zijn vanaf juni 2001.

VNU N.V. zal de netto opbrengst van de uitgifte van deze obligaties aanwenden om de overbruggingsfinanciering verbonden aan de acquisitie van ACNielsen gedeeltelijk af te lossen.

Omvang van de transactie:
EUR 1 miljard (exclusief maximaal 15% greenshoe).

Prijsrange:
VNU verwacht dat de coupon voor de lening zal worden vastgesteld tussen 1,75% en 2,25%, de conversiekoers zal worden vastgesteld tussen de 26% en 30% boven de huidige koers van de aandelen VNU.

Inschrijvingsperiode:
De inschrijving die donderdag 3 mei 2001 wordt opengesteld en gericht is op institutionele beleggers, zal naar verwachting worden gesloten op vrijdag 4 mei 2001 om 12.00 uur (in Londen). Deutsche Bank en Morgan Stanley houden zich het recht voor de inschrijving op een eerder moment te sluiten.

Notering:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Storting/betaling:
Dit wordt nog bekendgemaakt.

Syndicaatsleden:
Deutsche Bank en Morgan Stanley Dean Witter.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.