Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vedior

Vedior
25 apr 2001 om 10:51

Uitzendketen Vedior hoopt euro 400 tot 450 mln ophalen met een emissie, die in de eerste helft van dit jaar wordt uitgevoerd. Het minimumbedrag dat de onderneming wil binnenslepen is euro 250 mln. Dat heeft bestuursvoorzitter Tony Martin van de uitzendorganisatie woensdag tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers gezegd.

De aandelen worden op de Amsterdamse beurs uitgeven. Bestaande aandeelhouders krijgen een voorkeursrecht om aandelen te kopen, met zogenoemde bearer depositary receipts. Deze constructie wordt niet veel gebruikt in Nederland. Vedior kiest hier waarschijnlijk voor omdat het concern de prijs van de emissie zo hoog mogelijk wil hebben. Bestaande aandeelhouders zijn zeer geïnteresseerd in de emissie, zo zegt Martin na afloop van de persbijeenkomst.

Met de emissie wordt de schuldenlast van Vedior in het beste geval gehalveerd. Om de schuldenlast in zijn geheel af te lossen staan volgens Martin alle opties nog open. Er zijn nog vele mogelijkheden, het zou best kunnen dat wij nog een emissie in de markt brengen. Tevens denken wij aan de verkoop van twee of drie ondernemingen die niet goed in de overall strategie van Vedior passen. Een van de ondernemingen is bijvoorbeeld een klein trainingsbedrijf in Duitsland aldus Martin.

Vedior zal de emissie niet koppelen aan een eventuele nieuwe beursnotering in New York of Londen. Op dit moment is het niet het goede moment, wij willen de emissie snel plaatsen en als wij een beursnotering aanvragen is dat een lang proces. Wel zijn de noteringen nog steeds in gedachten. Dit jaar komt het er in elk geval niet meer van: In Amerika is het op dit moment geen goede tijd om naar de beurs te gaan in verband met de vertraging van de economie, zo stelt de bestuursvoorzitter.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.