Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WOL-claim

WOL-claim
12 mrt 2001 om 18:44

De gesprekken tussen de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en World Online (WOL) en andere betrokken partijen over een passende compensatieregeling voor gedupeerde WOL-beleggers zijn op niets uitgelopen.
Dat meldt de VEB maandag. De belangenclub zet daarom de civiele rechtszaak tegen deze partijen door. Deze week gaat de dagvaarding, die al maanden in concept klaarligt, de deur uit.

Behalve WOL richt de VEB haar pijlen op ABN Amro en Goldman Sachs, de banken die de gewraakte beursgang van WOL in maart vorig jaar begeleidden, en drie voormalige grootaandeelhouders (Reggeborgh, Mallowdale en NS Telecom).
VEB beschuldigt deze partijen van misleiding, waardoor op het verkeerde been gezette WOL-beleggers financieel zijn gedupeerd. De beleggersclub eist voor de gedupeerden minstens f 220 miljoen schadvergoeding.

De VEB werd in november vorig jaar door WOL-advocaat P. van Schilfgaarde uitgenodigd om te praten over een eventuele schikking. Met hem en andere door de VEB niet nader te noemen partijen is sindsdien zonder succes overleg gevoerd. Van Schilfgaarde heeft overigens eerder een bedrag van 5 miljoen euro (f 11 miljoen) genoemd als compensatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.