Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Accenture

Accenture
22 feb 2001 om 23:36

De senior partners van Accenture hebben 2 investment banks op hun lijst staan die dit jaar haar beursgang mogen begeleiden. De consultants, die sinds kort af zijn gestapt van de naam Andersen Consulting, hebben geen harde feiten genoemd voor een introductie, maar hoopt meer informatie binnen 2 maanden te kunnen geven.

Als er inderdaad een beursgang plaatsvindt, mogen Goldmans Sachs en Morgan Stanley Dean Witter deze begeleiden als syndicaat-leiders. Alhoewel de onderneming op circa 20 miljard USD wordt gewaardeerd, wil men maximaal 10% van de aandelen naar de beurs brengen. Daarmee zou 2 miljard USD worden binnengehaald, maar de partners behouden de meeste macht.

Volgens insiders is de plotselinge haast rond een IPO gelegen in het succes van KPMGs emissie afgelopen maand. KPMG Consulting bewees dat een gevestigde naam in combinatie met een ononderbroken winst-track-record beleggers interesseert.

Accenture is een van werelds grootste consultancy bedrijven en heeft 65.000 medewerkers wereldwijd. Ernst&Young, een andere speler, heeft onlangs zijn consultant-ziel verkocht aan het Franse Cap Gemini. PriceWaterhouseCoopers, de grootste consultant wereldwijd, heeft zijn verkoop aan Hewlett-Packard vorig jaar zien mislukken en overweegt nu ook een beursgang.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.