Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING fondsen

ING fondsen
18 feb 2001 om 17:25

ING Groep zal in 2001 drie nieuwe alternatieve investeringsfondsen lanceren. Dit heeft bestuurslid A. Rinnooy Kan van ING Groep en verantwoordelijk voor ING Asset Management vrijdag tijdens een persbijeenkomst aangekondigd. ING onderscheidt de volgende alternatieve investeringen te weten, hedge funds, private equity en vastgoed.

Deze alternatieven stellen ons in staat om financiele instrumenten en strategieen te gebruiken die meestal niet zijn toegestaan in gereguleerde fondsen, zo stelde de bestuurder. De alternatieve investeringen zijn volgens ING minder afhankelijk van de stabiliteit van de rente of van gunstige aandelenmarkt omstandigheden.

ING zal een fonds lanceren dat investeert in hedge fondsen, een fonds dat belegt in private equity fondsen en een fonds dat investeert in Europese bedrijfsobligaties. Het eerste beleggingsfonds in hedgefondsen heeft volgens Rinnooy Kan een doelstelling van een rendement van 10 tot 12% met een laag risico. We zijn erg conservatief in ons risicomanagement, zo stelde de bestuurder. De producten zullen worden aangeboden aan de private banking klanten. Het fonds van hedgefondsen zal naar verwachting in april 2001 gelanceerd worden, waarna het gevolgd zal worden door nog meer producten. Hedge fondsen zijn fondsen die een boven gemiddeld rendement nastreven door middel van actief portfolio management.

De introductie van het fonds dat belegt in private equity fondsen zal in het twee kwartaal van 2001 gelanceerd worden.
Door middel van deze producten wil de ING met name de private banking klanten (vermogende klanten) in staat stellen om te participeren in meer risicovolle fondsen. De creatie van een fonds van fondsen biedt juist voor kleinere bedragen de mogelijkheid het risico te spreiden tegen lage kosten, zo stelde Rinnooy Kan.

Tevens kondigde ING de introductie van de Euro Collateralized Loan Obligations (CLO) aan – mandjes van in eerste instantie Europese bedrijfsobligaties- die in samenwerking met Goldman Sachs zullen worden aangeboden aan Europese en Amerikaanse institutionele beleggers. De lancering van dit product zal geschieden in april 2001. Het doel aan beheerd vermogen voor dit product is EUR 400 miljoen.

Volgens Rinnoy Kan bedraagt het totale beheerde vermogen van ING Furman Selz Asset Management in alternatieven investeringen USD 10,5 miljard, waarvan USD 1,6 miljard in private equity (aandelen van niet ter beurze genoteerde ondernemingen -red.). Daarnaast beheert Baring Private Equity Partners (BPEP) USD 1,9 miljard in private equity voor derden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.