Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nood-emissie

Nood-emissie
10 feb 2001 om 17:39

British Telecom heeft overleg gepleegd met haar aandeelhouders over een nood- of claimemissie. Deze vindt plaats als alle andere opties wegvallen nodig om de schuldenlast van pond 30 mrd naar beneden te brengen.

Dit zegt de financieel directeur, Philip Hampton, van British Telecom in een interview met de Financial Times. Hij hamert er echter op dat het middel van een claimemissie alleen wordt gebruikt als al het andere mislukt. Een woordvoerder van British Telecom ontkende vandaag dat er formeel overleg heeft plaatsgevonden met de aandeelhouders.

Een claimemissie is een een theoretische mogelijkheid, maar er zijn andere dingen die we eerst kunnen doen, zoals het verlagen van de dividenduitkering of het verkopen van een groter aantal aandelen British Wireless (de mobieletelefoontak van BT). Een andere mogelijkheid is het verkopen van meer van onze internationale activiteiten, aldus Hampton.

British Telecom maakte donderdag de cijfers over het derde kwartaal bekend, waaruit bleek dat de nettowinst hard naar beneden komt. De plannen om de schuld terug te brengen met pond 10 mrd via de verkoop van een aantal deelbelangen en gebouwen en het naar de beurs brengen van 30% van British Wireless, is onder druk komen te staan.

Bij een claimemissie krijgen de zittende aandeelhouders, in tegenstelling tot een gewone aandelenemissie, een voorkeursrecht bij de inschrijving op deze aandelen. Dit recht is verhandelbaar. Een bijkomend voordeel voor aandeelhouders is dat ze zonder veel extra kosten hun stemrecht in de onderneming op peil kunnen houden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.