Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Instinet

Instinet
9 feb 2001 om 12:45

Instinet kondigde afgelopen donderdag plannen aan om een notering op de Nasdaq te krijgen. Werelds grootste elektronische broker wil met de beursgang $450 miljoen ophalen. De opbrengsten zouden onder meer gebruikt worden om een schuld van zo een $200 miljoen aan moederbedrijf Reuters Group (RTRSY) af te lossen. Daarnaast zou het geld het werkkapitaal ten goede komen en de deur openen voor overnames en investeringen in andere bedrijven.

Reuters is voornemens een meerderheidsbelang in Instinet te behouden. Hoeveel aandelen zullen worden uitgegeven en tegen welke introductiekoers, zal in een later stadium worden bekendgemaakt. Instinet wordt midden 2001 verwacht te debuteren op de elektronische schermenbeurs de Nasdaq onder het symbool INET.

Zakenbanken Credit Suisse First Boston en Deutsche Bank Alex Brown zullen de emissie begeleiden, bijgestaan door ondermeer Merrill Lynch, Bear Stearns, J.P. Morgan en Salomon Smith Barney. A public listing is a natural evolution for Instinet. Reuters believes that backing an independent Instinet whilst remaining a substantial shareholder is the best way forward for Reuters shareholders, aldus Peter Job, CEO van Reuters in een persverklaring.

Reuters, de grootste leverancier van financiële data ter wereld, nam het 32-jarige Instinet in 1987 over. In het fiscale derde kwartaal van Reuters stond Istinet garant voor ruim 20% van de totale omzet.

Instinet is momenteel de grootste ECN en zou met haar geplande beursgang ook de eerste ECN zijn die publiekelijk verhandeld wordt. In de toekomst zou echter de nodige concurrentie varwacht kunnen worden van Nasdaqs Supermontage system, wiens debuut in het eerste kwartaal van 2002 verwacht wordt.

ECN staat voor electronic communications network, een plaats waar beleggers zonder tussenkomst van een market maker direct kunnen handelen. Andere ECN`s zijn ondermeer Bloomberg, Selectnet, Redi, ATTN en Archipelago. Deze laatste zoekt bijvoorbeeld automatisch de meest gunstige markt voor uw order.

De reactie van beleggers op het nieuws was niet sterk. In oktober 2000 had Reuters al bevestigd dat Instinet op eigen benen zou komen te staan. Afgelopen donderdag sloot Reuters 75 dollarcent lager op $89 3/4.

Bron: Wallstreetweb

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.