Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

NS

NS
18 jan 2001 om 17:28

Uit een onderzoek van bureau Rematch blijkt dat 22% van de beleggers van mening is dat de NS een notering aan de Amsterdamse beurs moet nastreven. Dat is een redelijk hoge score. Beleggers hebben echter weinig trek om zelf aandelen NS aan te schaffen. De interesse van beleggers om NS-stukken te kopen ligt op 8%. Dat verschil is bijzonder groot.

Rematch vermoedt dat andere dan beleggingstechnische overwegingen aanleiding zijn om een beursgang van Nederlandse Spoorwegen te wensen. Wellicht speelt mee dat bij het bedrijfsmatig volwassen worden van de NS een belangrijke impuls wordt verwacht van een eventuele beursnotering, stelt het bureau. Vergeleken met vier jaar geleden is de belangstelling voor een belegging in de NS teruggelopen. Toen had 14% van de beleggers interesse in het aandeel.

Overigens ligt volgens Rematch de hele transportsector uit de gratie bij beleggers. Voor bedrijven als Martinair, Connexxion en Transavia ziet ongeveer 10% van de beleggers een beursnotering wel zitten. Het aantal ondervraagde beleggers dat eventueel wel aandelen wil kopen komt echter nergens boven de 5% uit.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.