Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: `TomTom onterecht afgestraft over Nokia`

Beursblik: `TomTom onterecht afgestraft over Nokia`
26 jan 2010 om 12:05

Analisten van ABN Amro zijn van mening dat de koers van TomTom te veel averij heeft opgelopen vanwege het nieuws dat Nokia gratis navigatiesoftware gaat leveren op mobiele telefoons. Volgens de analisten wordt de koers op dit moment gedreven door “paniek en irrationeel gedrag.”

 

De analisten beamen dat de markt voor navigatieapparatuur op een gegeven moment stabiliseert en zelfs kleiner kan gaan worden. TomTom zou er daarom goed aan doen zich te richten op licencering van zijn software aan elektronicaproducenten, of vergoedingen krijgen van klanten voor het gebruik van diensten. Nokia en Google zetten volgens de analisten deze strategie onder druk, maar desondanks liggen hier nog steeds de beste kansen voor TomTom.

Volgens de analisten bestaat er een reële kans dat TomTom wordt overgenomen, of anders een strategisch partnerschap aangaat met partijen als Microsoft of Apple. De analisten van ABN handhaven hun Kopen advies en het koersdoel van 8,50. Ze voegen wel de waarschuwing toe dat TomTom een risicovol fonds is.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.