Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Oce buigt winst om in verlies

Oce buigt winst om in verlies
12 jan 2010 om 12:26

Océ heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geleden van 23 miljoen euro tegenover een nettowinst van 1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar en een nettoverlies van 25 miljoen euro in het derde kwartaal. Dat meldt Océ in een persbericht. De omzet van de printerfabrikant uit Venlo daalde op jaarbasis met 15 procent tot 683 miljoen euro (631 miljoen euro in derde kwartaal), terwijl het bedrijfsresultaat verslechterde van 16 miljoen euro tot 7 miljoen euro negatief.

De herstructureringskosten van Océ kwamen afgelopen kwartaal uit op 27 miljoen euro. Het bedrijf meldt verder dat het op schema ligt met het kostenbesparingsprogramma van 154 miljoen euro en dat de integratie met Canon de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten heeft gekregen.

Bestuursvoorzitter Rokus van Iperen zei naar aanleiding van de cijfers dat “in het vierde kwartaal onze omzet verder daalde als gevolg van de aanhoudende onzekerheid onder klanten over de economische situatie en hun voortdurende inspanningen om hun kosten te verlagen. Tegen het einde van het boekjaar zagen we dat in de Verenigde Staten de markt voor de verkoop van continuous feed printers nagenoeg de bodem had bereikt.”

Van Iperen zei te verwachten dat 2010 “uitdagend” blijft.


Voorlopige jaarcijfers

Océ leed over 2009 een verlies van 47 miljoen euro, zo blijkt uit voorlopige cijfers. In 2008 boekte het bedrijf nog een winst van 4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat viel over deze periode terug van 46 tot 15 miljoen euro negatief. De omzet daalde met 9 procent van 2,909 tot 2,648 miljard euro.

 

Update 12:27: voorlopige jaarcijfers toegevoegd.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.