Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heijmans kondigt claimemissie aan

Heijmans kondigt claimemissie aan
29 jun 2009 om 10:01

Vandaag kondigt Heijmans de gegarandeerde uitgifte aan ter grootte van 101 miljoen euro van 144.435.504 nieuwe certificaten van gewone aandelen met elk een nominale waarde van 0,03 euro in het kapitaal van Heijmans tegen een uitgifteprijs van 0,70 euro per aangeboden certificaat. De houders van certificaten van gewone aandelen in het kapitaal van Heijmans met een nominale waarde van 0,03 euro per aandeel en houders van gewone aandelen, met uitzondering van Stichting Administratiekantoor Heijmans, zullen op de registratiedatum toegekend krijgen naar rato van hun bezit van certificaten en of aandelen.

 

De uitgifteprijs

De uitgifteprijs vertegenwoordigt een korting van ongeveer 39,8 procent ten opzichte van de theoretische prijs ex-Inschrijvingsrechten (‘TERP’) op basis van de slotkoers van afgelopen vrijdag van 3,944 euro. De TERP staat voor de prijs tegen welke de certificaten theoretisch gezien verhandeld zouden worden na de registratiedatum en staat gelijk aan de huidige marktkapitalisatie van Heijmans plus de omvang van de claimemissie gedeeld door het aantal uitstaande aandelen na afronding van de claimemissie.

Herstructurering

De claimemissie is een belangrijke stap in het herstructureringsproces van Heijmans zoals aangekondigd op 29 april 2009. Met de claimemissie wordt de vermogenspositie van Heijmans versterkt en wordt een vermogensstructuur gecreëerd die beter zal passen bij het toekomstige, kleinere profiel van de onderneming. Rob van Gelder, voorzitter Raad van Bestuur Heijmans: "De claimemissie betekent minder schuld en meer eigen vermogen; een goede steun in de rug voor de komende periode. Het afslankingsproces is goed op weg. De effecten van de genomen maatregelen worden zichtbaar".

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.