Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Philips lijdt verlies dankzij crisis

Philips lijdt verlies dankzij crisis
14 apr 2009 om 07:49

Philips publiceerde voorbeurs zijn eerstekwartaalcijfers. Het elektronicaconcern heeft een groter verlies geleden dan vooraf werd aangenomen. Philips wijt de zwakke resultaten aan ‘de globale neergang van de consumenten- en lichtmarkt, vooral in Europa en Azië’.

Het nettoverlies van Philips kwam uit op 59 miljoen euro, waar analisten op ongeveer de helft rekenden. De omzet zakte 17 procent tot 5,1 miljard euro, de EBITA bedroeg 74 miljoen euro negatief, voornamelijk dankzij een eenmalige last van 77 miljoen euro.


Reactie en vooruitzichten

CEO Gerard Kleisterlee: “In het eerste kwartaal hebben we een forse verslechtering van de markt gezien. De effecten van de neergang, die we eerst bij onze consumentengerelateerde activiteiten voelden, zijn nu ook zichtbaar bij de ‘healthcare’-divisie. We verwachten geen verbeteringen in het tweede kwartaal”.

“Ons kostenbesparingsprogramma is goed op weg en zal minimaal 500 miljoen euro op jaarbasis opleveren. Vooral bij de lichtdivisie zullen we het programma versneld doorvoeren.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.