Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Klantenlijst Madoff openbaar gemaakt

Klantenlijst Madoff openbaar gemaakt
5 feb 2009 om 10:48

In New York werd vandaag de lijst van gedupeerde klanten van fraudeur Bernard Madoff gepubliceerd. De investeerders zijn gezamenlijk circa 50 miljard dollar armer, dankzij de pyramidezwendel van de 70-jarige Madoff.

Namen

Onder de gedupeerden zijn onder meer de banken UBS, Bank of America, BNP Paribas, Santander en Citigroup. Uit Nederland staan onder meer SNS Reaal, Kas Bank, Fortis en het pensioenfonds van Shell op de lijst.

Tot de benadeelde individuen behoren onder meer basketballer Sandy Koufax, regisseur Steven Spielberg, acteur Kevin Bacon en Ira Sorkin, de advocaat van Madoff. Ook zoons Mark en Andrew Madoff en broer Peter Madoff zijn gedupeerd.

Beleggers hebben tot 2 juli dit jaar om een aanklacht in te dienen bij de ‘Securities Investor Protection Corporation’.

Fraude

Bernard Madoff, voormalig voorzitter van de Nasdaq, heeft mensen en bedrijven opgelicht met een ponzischema. Dit is een manier om beleggers te trekken met extreem hoge rendementen, waarbij uitbetalingen worden gefinancierd met het ingelegde geld van nieuwe beleggers. Met een vermoedelijk bedrag van 50 miljard dollar is dit één van de grootste fraudezaken die ooit heeft plaatsgevonden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.