Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wessanen verkoopt Tree of Life North America

Wessanen verkoopt Tree of Life North America
23 dec 2009 om 08:17

Wessanen verkoopt Tree of Life North America aan Kehe Food Distributors voor 190 miljoen dollar (133 miljoen euro) in contanten op kas- en schuldvrije basis. Dat meldt Wessanen in een persbericht. Dochteronderneming Tree of Life en Panos Brands zijn niet inbegrepen in de verkoop. De transactieprijs kan naar beneden worden bijgesteld vanwege het werkkapitaal en door een eventuele neerwaartse bijstelling van het operationele resultaat van Tree of Life North America. De resultaatafhankelijke bodem van de transactieprijs is 171 miljoen dollar. Wessanen gaat uit van een boekverlies van 50 miljoen euro, exclusief wisselkoerseffecten voor de verkoop van de dochteronderneming.

 

Wessanen gaat de opbrengst van de verkoop gebruiken voor het terugbrengen van de schuld, die aan het einde van het derde kwartaal van 2009 180 miljoen euro bedroeg. De verkoop vindt plaats in het kader van de focus op de Europese markt. Eerder dit jaar werd Liberty Richter verkocht vanwege de nieuwe strategische koers.

Op 13 januari 2010 vindt een buitengewone vergadering van aandeelhouders van Wessanen plaats. Tijdens de bava wordt er gestemd over de verkoop van Tree of Life North America aan Kehe.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.