Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Senaatscommissie stemt voor herbenoeming Bernanke

Senaatscommissie stemt voor herbenoeming Bernanke
17 dec 2009 om 18:02

De senaatscommissie voor bankzaken heeft voor de herbenoeming van Ben Bernanke als voorzitter van de Federal Reserve gestemd. Dat meldt persbureau Reuters. Ongebruikelijk veel senatoren stemden tegen Berankes herbenoeming. Bernanke kreeg zestien senatoren achter zich, terwijl zeven senatoren tegen stemden. In januari stemt de voltallige senaat over de herbenoeming van de FED-voorzitter.

Een aantal senatoren was uiterst kritisch over de rol van Bernanke voor en tijdens de kredietcrisis. Senator Richard Shelby, leider van de republikeinen in de commissie, haalde hard uit naar Bernanke. "Ik ben sterk gekant tegen een aantal acties die de FED onder het voorzitterschap van Bernanke heeft genomen, en ik heb totaal geen vertrouwen in de beperkte plannen voor de toekomst die hij [Bernanke] heeft toegelicht."

 

Dat Shelby heeft tegen gestemd betekend volgens Marketwatch dat Bernanke niet op steun van republikeinse senatoren hoeft te rekenen om de hervormingen van de democratische senator Christopher Dodd tegen te houden. De democratische senator wil dat een nieuw in het leven te roepen toezichthouder de regulerende taken over het bankwezen volledig overneemt van de FED. Dodd zei dat het toezicht van de FED op de banken voor de kredietcrisis een “totale mislukking” was.

 

Voorstanders van Bernanke in de senaatscommissie deden de kritiek op de FED-voorzitter af als het gebruikelijke politieke moddergooien dat plaats vindt na een crisis.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

 

 

 

<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.