Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Prijs claimemissie ING bekend

Prijs claimemissie ING bekend
27 nov 2009 om 07:55

ING heeft inmiddels bekend gemaakt wat de prijs zal zijn van de nieuw uit te geven aandelen. Zoals bekend zal ING voor 7,5 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven om zo de Nederlandse staatssteun die de bankverzekeraar ontving te kunnen aflossen. De prijs per aandeel is gezet op 4,24 euro of per 7 oude aandelen 6 nieuwe aandelen. Het aantal nieuwe aandelen komt hiermee op bijna 1,8 miljard stuks. Aandeelhouders hebben afgelopen woensdag reeds ingestemd met de claimemissie.

 

Het bedrag van 4,24 euro is circa de helft ten opzichte van de huidige waarde van 8,92 euro. De emissie is volledig onderschreven door de begeleidende banken.


Verlaging koersdoel

Analist Dirk Peeters van KBC Securities verlaagde vandaag zijn koersdoel van ING van 8,00 naar 6,50. Peeters handhaafde zijn verkopen advies. Reden voor de verlaging van het koersdoel is de onverwacht groter dan verwachte verwatering na de claimemissie, waardoor meer aandelen in de winst delen. De financial gaf bijna 1,8 miljard aandelen uit tegen een prijs van 4,24 euro per aandeel, een korting van 52 procent op de slotkoers van donderdag. De theoretische ex-rights prijs is 6,76 euro. Volgens Peeters kan de koers komende week verder zakken doordat aandeelhouders die niet in kunnen stappen hun rechten gaan verkopen, waardoor de waarde van de rechten zakken. “Bestaande aandeelhouders zijn dan beter af door hun aandelen te verkopen, en claims in de markt gaan kopen”, aldus Peeters.

 

Update 16:27: verlaging koersdoel toegevoegd.

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.