Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

`Kwartaalcijfers TomTom prima`

`Kwartaalcijfers TomTom prima`
28 okt 2009 om 10:08

De kwartaalcijfers van navigatiespecialist TomTom zijn “prima.”  Dat zegt Martijn den Drijver, analist bij SNS Securities. Volgens de analist zijn zowel de winst, de EBIT als de omzet beter dan verwacht. Alleen de gemiddelde verkoopprijs per navigatiekastje en het marktaandeel van TomTom in de VS vallen tegen. In het derde kwartaal wist TomTom 3 procent meer navigatieskastjes te verkopen. Daarmee kwam het bedrijf uit op een marktaandeel van 18 procent. Het marktaandeel van TomTom in Europa staat op 44 procent.

 

Den Drijver ziet daarnaast de schuldpositie als “geen issue meer.” TomToms nettoschuld kwam in het derde kwartaal uit op 599 miljoen euro, tegenover een nettoschuld van 1.006 miljoen euro in het tweede kwartaal.

 

De analist van SNS Securities heeft een houden advies voor TomTom met een koersdoel van 10,00 euro. Omstreeks tien uur noteert het aandeel 9,2 procent lager op 9,30 euro.

TomTom boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 31 miljoen euro, ongeveer de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel met 15 procent terug tot 365 miljoen euro.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.