Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ING splitst bank- en verzekeringsactiviteiten

ING splitst bank- en verzekeringsactiviteiten
26 okt 2009 om 08:13

ING heeft bekend gemaakt zijn bank- en verzekeringsactiviteiten op te zullen splitsen om vervolgens zijn verzekeringsactiviteiten af te stoten. Op dit moment ligt het plan ter goedkeuring bij de Europese Commissie. De splitsing maakt deel uit van de herstructurering die momenteel bij ING plaatsvindt en welke moet zijn afgerond in 2013. Naast een wijziging van de structuur zal ook binnen het management de nodige wijzigingen worden doorgevoerd. ING rekent op een (voorlopige) goedkeuring per 25 november. De verzekeringsactiviteiten zullen worden verkocht, of middels een beursgang van de hand worden gedaan. Naast de verzekeringsactiviteiten zal de bank ook zijn vermogensbeheeractiviteiten verkopen. Dit alles maakt deel uit van het ‘back to basics’ programma van ING. De opsplitsing werd 5 oktober al aangekondigd door ABM Financial News.

 

Resultaten

In het derde kwartaal boekte ING een netto-resultaat van 750 miljoen euro. Dit bedrag kwam voor tweederde voor rekening van Verzekeringen en voor eenderde voor rekening van de Bank. Na aftrek van desinvesteringen en eenmalige kosten, bedroeg het resultaat nog 500 miljoen euro, of 0,24 euro per aandeel. Het commerciele resultaat bedroeg 2,4 miljard euro, voornamelijk gerealiseerd door de bankactiviteiten.

 

Aandelenemissie

ING wil de eerste 5 miljard euro aan overheidssteun terugbetalen. De bank heeft een akkoord bereikt met de Nederlandse staat om dit vervroegd te kunnen doen. ING betaalt een coupon van 8,5 procent. Om te kunnen terugbetalen, zal ING aandelen uitgeven om zo 7,5 miljard euro op te halen. Het betreft een zogenoemde claimemissie.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.