Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Obama’s plan wordt nog ambitieuzer

Obama’s plan wordt nog ambitieuzer
22 dec 2008 om 09:05

Binnen een maand is Barack Obama de president van de Verenigde Staten. Zoals aangekondigd, is een van de eerste zaken die hij zal aanpakken de economische neergang waar het rijkste land van de wereld mee te maken heeft.

Obama kondigde onlangs reeds een ambitieus plan aan. Hij wilde 850 miljard dollar in de economie pompen en 2,5 miljoen banen creëren. Dit weekend echter, maakte Obama bekend dat hij zijn economische herstelplan uitbreidt, teneinde 3 miljoen banen te scheppen.

Biden

Er wordt een speciale taskforce samengesteld onder leiding van de aanstaande vice-president, Joe Biden. Die zei dat de economie op dit moment in nog slechtere staat is ‘dan Obama en hij dachten, de Amerikaanse economie staat in feite op instorten’.

Invulling

Het is nog niet duidelijk wat precies het plan van aanpak van Obama en Biden zal zijn. Zeker is wel dat er fors wordt geïnvesteerd in de infrastructuur, door middel van de bouw van nieuwe wegen en bruggen. Obama wil tevens de kwakkelende gezondheidszorg aanpakken en geld steken in de ontwikkeling van schone energie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.