Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aegon wil injectie van overheid VS (update)

Aegon wil injectie van overheid VS (update)
18 nov 2008 om 12:05

Aegon maakte beleggers gisteren wederom aan het schrikken. Ditmaal heeft de verzekeraar de status van ’thrift’, oftewel spaarbank, aangevraagd in de Verenigde Staten. Middels de stap wil Aegon aanspraak te kunnen maken op het reddingsplan van 700 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Creditcardmaatschappij American Express ging Aegon voor.

Nederlandse Staat

Deze actie zou volgens beleggers, die het aandeel Aegon gisteren een verlies van ruim 10 procent aansmeerden, een teken zijn dat de 3 miljard euro die de Nederlandse Staat stak in Aegon niet genoeg is.

“We zijn niet eens zeker dat we die status willen gebruiken. Maar vrijdag liep de deadline voor het aanvragen van de status af. Als we ooit voor een bijdrage uit het fonds in aanmerking willen komen, dan was dit de mogelijkheid”, aldus woordvoerder Greg Tucker van Aegon Group.

Injectie

Vanochtend maakte het FD bekend dat Aegon de Amerikaanse Staat om een kapitaalinjectie van ruim 1 miljard dollar heeft gevraagd. De injectie moet de ‘maximale financiele flexibiliteit’ van Aegon waarborgen. Een woordvoerder van Aegon heeft inmiddels laten weten dat er nog helemaal niet besloten is of er daadwerkelijk gebruik zal worden gemaakt van de regeling. Ook is nog onzeker of Aegon wel gebruik mag maken van het Amerikaanse vangnet.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.