Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beleggingstips

Redactie -maandag, 14 januari 2019

Beleggingstip 1 in 2019: beleggen met korting in Fugro

Door de daling van de olieprijs trekken beleggers in twijfel of Fugro wel in staat is genoeg winst en kasstroom te generen om de schulden te voldoen. Nu de olieprijs herstelt lijkt Fugro een stevige herstelkandidaat. In dit artikel bespreken we hoe je als belegger met korting kunt beleggen in aandelen Fugro. In het kort werkt het als volgt: daalt de koers van Fugro niet onder de €6 (huidige koers €9,2) dan maakt u 28% rendement in 9 maanden!

Olieprijs onder druk
Begin 2016 zakte de Brent olieprijs naar een dieptepunt van $30. Afgelopen oktober noteerde Brentolie ruim $85 per vat om op $53 per vat het jaar uit te gaan. Dit geheel tegen de verwachting in, aangezien analisten een stijging naar meer dan $100 aan het eind van 2018 voorspelden. Zij voorzagen deze stijging vanwege de onrusten in het Midden-Oosten, productieafnames in Venezuela, restricties voor Iran en daarbovenop nog capaciteitsproblemen in de VS.

Dat Brentolie alsnog op $53 per vat het jaar uitgingen bewijst eens te meer dat een voorspelling van de olieprijs een lastige zo niet onmogelijke opgave is. Immers, vele (politieke) factoren spelen een rol en met Trump aan het roer is het een mogelijk nog moeilijkere opgave. Om deze reden vinden wij de prijsontwikkeling op korte termijn minder relevant dan de trend op langere termijn.

Op de langere termijn voorzie we dat de landen in het OPEC-kartel, Rusland en de VS allen een olieprijs voorstaan waarbij hun olie-industrie winstgevend kan zijn. Met daarbij een groeiende middenklasse in opkomende landen ligt groei van de vraag naar energie in de komende jaren in het verschiet. Dit sterkt ons vertrouwen dat Brentolie rond $50 per vat bodemt.

Fugro profiteert
Waar oliebedrijven bij een olieprijs onder de $50 per vat conservatiever met hun middelen moeten omgaan, neemt de noodzaak om in nieuwe projecten te investeren bij een hogere olieprijs toe. Immers, met de bestaande projecten aan de aanbodzijde kunnen ze toenemende vraag niet meer bedienen. Kortom, een structurele olieprijs boven het break-even niveau van ongeveer $ 50 per vat wakkert de investeringen van oliebedrijven aan en speelt tenslotte een oliedienstverlener als Fugro in de kaart. De afgelopen jaren hebben oliebedrijven wat dat betreft heel weinig geïnvesteerd en is het de hoogste tijd voor een inhaalslag.

Afgaande op uitspraken van Fugro’s topman Mark Heine tijdens de beleggersdag op 14 november 2018 zit Fugro nu op een kantelpunt. Op dezelfde beleggersdag presenteerde Fugro ambitieuze doelstellingen voor de periode 2021-2023. Fugro ziet een herstel in olie en gasmarkten, groei in windparken op zee en op de infrastructuurmarkt. Dit biedt meer dan genoeg kansen voor Fugro. Een ander belangrijk detail: Fugro hoeft geen nieuwe aandelen uit te geven om haar schulden te verlagen denken ze zelf.

Dat een aandelenuitgifte niet waarschijnlijk lijkt vinden wij een belangrijk signaal. Met daarbij de eerste tekenen van een groeiend orderboek maakt ons positiever over de vooruitzichten van Fugro. Het grootste risico voor Fugro zit in een olieprijs die structureel onder de $ 50 ligt. De meest conservatieve analisten gaan uit van een koersdoel van rond de €10 voor Fugro. Wanneer het orderboek structureel gaat groeien kan de winst scherp herstellen. In een artikel in de Barron’s spreken beleggers zelf van een mogelijke verdubbeling. Dat zou mooi zijn, maar wij beleggen liever op een slimme manier in Fugro.

Slim beleggen in Fugro (ISIN NL0013110778)

Met het onderstaande rendementscertificaat op Fugro kunt u geld verdienen in drie richtingen: bij een daling tot 25%, bij een gelijk blijvende koers en bij een stijgende koers.

Belangrijkste karakteristieken:
1. Onderliggende waarde Fugro €9,2
De prijs van het Rendement Certificaat volgt de aandelenkoers van Fugro. Met een huidige aandelenkoers van Fugro op €9,2 noteert het Rendement Certificaat op €9 Een korting van ruim 2%. Het certificaat kan maximaal €11,50 uitkeren dus de maximale winst ligt op 28% in 9 maanden. Op jaarbasis is dit zelfs 39%.
2. Ondergrens €6
Om op einddatum de maximale uitbetaling van €11,50 van het Rendement Certificaat uitbetaalt te krijgen moet Fugro de komende 9 maanden boven €6 blijven noteren. Zakt de aandelenkoers van Fugro onder de €6, dan volgt het Rendement Certificaat de aandelenkoers van Fugro 1 op 1. In dit scenario krijgt u een uitkering op basis van de slotkoers van Fugro op 20 september 2019. Blijven we boven de €6, dan ontvangt u €11,50
3. Bonusgrens €11,50
Het bedrag van €11,50 dat maximaal wordt uitbetaald indien de koers boven de ondergrens van €6 blijft.

Via deze link vindt u de precieze details van het certificaat. De ISIN van het certificaat is NL0013110778. Met dit nummer kunt u bij uw broker het certificaat makkelijk vinden.

Conclusie: als u net als ons voorziet dat de olieprijs voorlopig wel een beetje is uitgebodemd en structureel boven de $50 per vat gaat noteren, dan kunt u dit Rendement Certificaat in portefeuille opnemen. Tekenen dat olie- en gasbedrijven hun investeringen in bodemonderzoek opschroeven moeten het momentum rondom Fugro aanjagen.

De Aandeelhouder TV

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

oktober 22, 2019

Randstad kan niet overtuigen | 22 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 21, 2019

AEX 21 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position

22 okt 10:11 Redactie

De 10 Grootste Robotics Aandelen