Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zal Dogecoin deze keer echt $1 waard worden?

Zal Dogecoin deze keer echt $1 waard worden?
19 aug 2021 om 09:13

Zal Dogecoin deze keer écht $1 waard worden?

De cryptowereld van 2021 werd onder andere gekenmerkt door Dogecoin pump and dumps, waarbij sommige mensen veel geld verdienden, terwijl anderen juist veel geld verloren. Elon Musk noemde zichzelf ‘the Dogetfather’ en grapte dat Dogecoin één dollar waard zou worden.

Begin mei leek die fantasie echter in duigen te vallen toen de prijs van Dogecoin, net als die van zowat elke andere cryptocurrency, kelderde als gevolg van een reeks negatieve nieuwsberichten. Niets hield stand, inclusief Decentralized Finance (DeFi), non-fungibele tokens (NFT’s), memecoins, Bitcoin (BTC), en Ethereum (ETH).

Na een paar maanden lijkt de cryptomarkt weer op te warmen, en bepaalde munten/tokens (zoals Solana) hebben zelfs hun voormalige all-time highs (SOL) verpulverd. Dit is echter niet het geval met Dogecoin (DOGE). De memecoin is hersteld van een dieptepunt van $0,17 naar $0,34 op het moment van schrijven, maar de oude high van $0,70 blijft ongrijpbaar. Althans, dat lijkt erop. Maar is dat echt zo?

De verhoogde on-chain activiteit, stijgende handelsvolumes op belangrijke exchanges en een stortvloed aan nieuwe aandacht van grote influencers. Het zijn allemaal indicatoren dat het sentiment voor DOGE optimistisch aan het worden is.

Adoptie van Dogecoin neemt toe

Een van de belangrijkste elementen voor cryptocurrency projecten die lang willen blijven bestaan, is hun vermogen om nieuwe gebruikers aan te trekken, omdat nieuwe gebruikers de snelheid van de tokenadoptie en de vraag stimuleren.

Dogecoin-adoptie is op zijn hoogste niveau sinds de bullmarkt van 2017, volgens Philip Gradwell, hoofdeconoom bij Chainalysis. Nieuwe investeerders die het token minder dan zes maanden hebben gekocht, bezitten momenteel 25% van het circulerende aanbod.

Ook de handelsvolumes nemen snel toe

Het stijgende handelsvolume op grote exchanges zoals Coinbase is de tweede reden dat Dogecoin nu de aandacht krijgt van veel analisten en traders. Ten voorbeeld: vorige week bedroeg het DOGE 24-uurs handelsvolume op Coinbase alleen al gemiddeld $200 miljoen per dag.

Coinbase is de grootste cryptocurrency exchange in de Verenigde Staten, en deze toename in activiteit zou erop kunnen wijzen dat particuliere investeerders terugkeren naar DOGE en andere sub-$1 munten.

Dogecoin wordt geprezen door Mark Cuban

Een derde reden voor de optimistische stemming van Dogecoin zijn recente opmerkingen van prominente beïnvloeders zoals Mark Cuban, die Dogecoin opnieuw promootte als een betalingsmechanisme bij zijn Twitter-volgers.

Sommige aanhangers van Bitcoin (BTC) hekelden Cuban voor zijn focus op Dogecoin en drongen er bij hem op aan om ‘gewoon een bootlading Bitcoin te kopen en te stoppen met het pushen van DOGE’. Hier reageerde Cuban op door te beweren dat de keuze voornamelijk gebaseerd was op de vraag van gebruikers.

Cuban verklaarde: “Ik promoot DOGE niet. Ik ben verantwoordelijk voor het promoten van de goederen en diensten van mijn bedrijf. Waar we klanten in staat stellen om in elke cryptocurrency te betalen, is DOGE goed voor 95% van de verkoop. DOGE wordt door klanten uit eigen wil gebruikt. We kunnen over alles twisten als het om BTC gaat, maar vooralsnog heeft DOGE de voorkeur als betaalmiddel.”

Als gevolg hiervan lijken de groeiende on-chain activiteit en 24-uurs exchange volumes, evenals de hervatting van DOGE marketing door prominente influencers, Dogecoin te positioneren voor een tweede bull market run in 2021. En wie weet: misschien gaat het deze keer wel naar $1.

Mark Cuban is niet de enige DOGE-fan

Het mag je misschien wel duidelijk zijn dat Mark Cuba niet de enige bekende fan van Dogecoin is. Al eerder in 2021 sprak Elon Musk zijn liefde voor Dogecoin uit. Bij het programma Saturday Night Live noemde hij zichzelf ‘the Dogefather’.

Mede door de publiciteit die Dogecoin op dat moment kreeg, steeg de koers van DOGE tot een all time high van $0,70.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.