Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour
23 jan 2021 om 16:07

In de vierde editie van het nieuwe jaar komt u onder andere de volgende onderwerpen tegen:

Kooptip: PostNL

Onze nationale post- en pakketbezorger leverde prachtige en verbazingwekkende cijfers af. Voor dit jaar (2021) wordt een zelfde resultaat, maar dan zonder het eenmalige corona-effect van €55 miljoen verwacht.

Het dividend keert terug, iets eerder dan verwacht, en veel hoger dan verwacht. Van de nettowinst van €195 miljoen wordt zeer waarschijnlijk 70-75% uitgekeerd en dat is per aandeel €0,27-0,29, een dividendrendement van 8%.

Voor een bedrijf met een groeiende omzet en winst is een dividendrendement van 8% te veel. Het kan dan ook niet anders dan dat het aandeel hogere koersen gaat opzoeken: komende weken zullen de koersdoelen naar boven bijgesteld worden. ING ging als eerste overstag van €3,85 naar €4,35. Dat is nog steeds aan de voorzichtige kant.

ASML: Topcijfers

ASML verraste wederom met prachtige cijfers en een uitstekende outlook: het verwacht dit jaar een omzetgroei van meer dan 10%. Dat kan nog hoger als de politiek een beetje meewerkt (lees: als ASML naar China mag exporteren.

SPAC’s: Speculatief maar kansrijk

Er wordt momenteel erg veel geld verdiend met het naar de beurs brengen van groeibedrijven via SPAC’s. Wat dat is, en hoe u daaraan mee kunt doen, leest u in dit artikel.

The Battle of Britain

Just Eat Takeaway werd niet helemaal begrepen bij de jaarcijfers toen Jitse Groen aankondigde in Engeland de kost voor de baat uit te laten gaan. Meer precies: winst is een keuze, en de keuze valt bij JET eerst op marktaandeel. Vandaar dat het de bezorging van voedsel in Engeland gratis aanbiedt. We leggen uit.

Sector uitgelicht: Semiconductors

Jordy Beuving zet de semiconductormarkt in het zonnetje. Hier valt het te doen de komende jaren want chips, chips en chips hebben we nodig: voor de zelfrijdende auto, voor 5G, voor Internet of Things, voor de modernere smartphones, je kan het zo gek niet bedenken.

De problemen bij Intel

Intel publiceerde beulen van cijfers maar Wall Street haat dit bedrijf. We zetten op een rijtje waarom Wall Street Intel maar niet in haar armen sluit.

Shorters op de grill

Uiteraard komen we terug op onze shortportefeuille, de portefeuille (met écht geld) waarin aandelen huizen die fors geshort worden. In de VS is het spelletje weer begonnen: hevig geshorte fondsen worden door retailbeleggers massaal opgekocht via call opties. Kan dat hier ook? Wij zijn alvast voorbereid.

Carréfour: op de Intensive Care

Bij Ontex, de vorige patiënt, gaat de toestand langzaam achteruit. Dokter Goldman heeft een nieuwe diagnose gesteld en komt tot een koersdoel van €8,50. Even uitzweten nog maar dus. Tegelijkertijd is er een nieuwe patiënt binnengereden.

Deze kampt met hevige depressies: het is net afgewezen door een recente lover: het Canadese Couche Tard dat een bod van €20 deed maar dat een paar dagen later weer introk. Wat te doen met Carréfour? Bijna tijd voor actie.

En verder: Tesla, Ark Invest, Tips uit het Binck Webinar, de ETF van de Week (Lithium & Battery Tech), de beurspuzzel over optie-termen, een HODL-er in Tesla en uiteraard een kijkje op Wall Street.

Bent u nog geen lid? Dat kan voor slechts €8,25 per maand via www.deaandeelhouder.nl/abonnementen. Met dat lidmaatschap krijgt u ook toegang tot de tweewekelijkse chatsessie, die aanstaande donderdag (12.30-13.30) weer zal plaatsvinden. Leden kunnen dan vooraf vragen insturen die we in dat uur live zullen behandelen.

U kunt ook onze video/podcast bekijken op youtube, dat is openbaar en via onderstaande video kunt u meer te weten komen over de achtergronden van De Aandeelhouder op Zaterdag. Alvast van harte welkom!

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.