Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vandaag in DAZ: Ahold, Gilead, Onno, Bitcoin

Vandaag in DAZ: Ahold, Gilead, Onno, Bitcoin
2 jan 2021 om 11:16

In de eerste editie van het nieuwe jaar komt u onder andere de volgende onderwerpen tegen:

De opties voor Ahold Delhaize

Het supermarktconcern heeft een groeiparel van jewelste in huis met bol.com maar wordt op de beurs gewaardeerd als een overjarig supermarktaandeel. Dat terwijl zowel Ahold zelf als bol.com met flinke cijfers groeien en er een recordjaar achter de rug is.

Wat kunnen de Zaankanters doen om het aandeel richting €30 te krijgen, wat een meer reele waardering zou zijn gezien de beurswaardering van vergelijkbare bedrijven? Een denkoefening met behulp van een aantal specialisten

Gilead al koopwaardig?

De eerste lezersvraag van 2021: Gilead Sciences, grootaandeelhouder van Galapagos en dit jaar veel in het nieuws met corona-medicijn Remdisivir, is sinds de piek in mei met 40% gedaald. Is het aandeel weer koopwaardig? We nemen een kijkje onder de motorkap. De uitkomst? Lees zelf maar.

Belasting betalen: liever niet

Belasting betalen: we doen het liever niet. Toch wil Vadertje Staat graag meeprofiteren van uw beleggingen en uw opgebouwd vermogen. Hoe berekent u uw vermogensrendementsheffing? We maakten een stappenplan zodat u tot op de cent nauwkeurig de aangifte kan inschatten.

Onno bij BNR

Voor wie het gemist heeft: Topman Onno van de Stolpe was vorige week te gast bij BNR en vertelde daar hoe hij aankijkt tegen de toekomstverwachtingen inzake Galapagos. Waar moeten beleggers zich nu op focussen nu Filgotinib niet de verwachte kaskraker wordt?

Short is Moord

Een gevleugeld beursgezegde. De vaccinrally deed vooral shorters veel pijn. En zit er nog meer pijn in het vat voor de partijen die de achtergebleven fondsen shorten? We besloten de proef op de som te nemen en gooiden €5.000 in een portefeuille met de meest geshorte fondsen.

Verder in dit nummer:

  • Bitcoin: Madelon met Plan B
  • Wie zijn de spelers in de markt voor Food Delivery?
  • Jack Ma botst met Xi Jinping
  • De AEX jaarpuzzel
  • What’s up on Wall Street

U kunt u abonneren op ons wekelijkse online beursmagazine via www.deaandeelhouder.nl/abonnementen. Alvast van harte welkom. Hier ziet u meer uitleg over De Aandeelhouder op Zaterdag.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.