Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

UNILEVER offensieve koopkans

UNILEVER offensieve koopkans
10 jan 2020 om 13:14

Ook in 2020 gaan we dagelijks op zoek naar de wat offensief getinte kansen in de markt, speciaal voor de actieve beleggers met een cowboy-achtig profiel. Voor deze week kies ik voor Unilever, die na een forse afstraffing rijp is voor een aantrekkelijke rebound. Lees maar verder.

Berenspoor droogt op
Onlangs zakten de bulls met veel gevoel door het ijs. Dat wil zeggen, de koers werd nors onder de gemiddelde lijn gedrukt, waarna een afdaling volgde tot aan 49,50 aan toe. De afstraffing werd keurig begeleid door negatieve standen in de indicatoren, de beren hadden wat dat betreft vrij spel. Maar hun feestje is voorbij, zo lijkt het. Vandaag -9 op de swingteller en al weer een heel klein groen staafje op mijn NBTrade Indicator. De bulls mogen terugkomen voor een rebound.

Rebound koopkans
De indicatoren sturen aan op bodemvorming als opmaat voor een herstel ofwel rebound van de bulls. Ik teken dan altijd de Fibo grid op de chart om te kunnen duiden tot waar de opleving in de daily downtrend kan aanhouden. Dan blijkt dat 51+ tot 52+ een haalbare koerszone is. Op zich best een aardig ritje waar de offensief ingestelde belegger wel raad mee weet. Wellicht eerst een bescheiden kooppositie innemen en deze uitbreiden naarmate u gelijk krijgt van de markt. Aan u de keuze.

BNP Paribas UNILEVER Turbo Long
BNP Paribas UNILEVER Turbo Short


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.