AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 13 juli 2020 12:16

UNILEVER in verse uptrend

De aandelenvelden liggen er in het algemeen spannend en positief bij. Meer en meer fondsen tonen een groen dagveld, ofwel een korte termijn uptrend. Er zijn ook fondsen die zijn achtergebleven, maar nu toch een inhaalrace starten. Unilever is er daar één van. Een mooie koopkans dus voor korte termijn actieve beleggers.

Positieve elementen
Alle technische bevindingen op een rijtje levert het volgende op. Koersvorming boven de gemiddelde lijn met een witte candle en een positieve swingteller, een hernieuwde Up status op het Dashboard derhalve. Het Morning Star bodempatroon op de groene steunstreep op 45,76 is een mooie ondersteuning voor de bulls, de RSI daarentegen blijft wat achter. Ook de NBTrade Indicator staat nog niet in de plus. Dus niet alles in een positieve stand, maar voldoende ingrediënten voor een koopscenario.

Koopscenario
De bulls geven te kennen op te willen stomen naar hogere niveaus teneinde de korte termijn uptrend nieuw leven in te blazen. Zolang de koers boven de SMA lijn op 46+ blijft liggen is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar de eerste rode streep op 48,60. Daarna komt 50+ in beeld.
Onder 46+ vervagen de positieve vooruitzichten.

Coaching
Korte termijn actieve beleggers kunnen een tweetraps strategie overwegen. In eerste instantie meeliften naar 48+ en boven deze rode streep additionele aankopen overwegen. Zij realiseren zich ook dat onder 46+ het technische beeld vervaagt en dat het dan minder interessant is om koopposities aan te houden.

BNP Paribas UNILEVER Turbo LongBNP Paribas UNILEVER Turbo Long
BNP Paribas UNILEVER Turbo ShortBNP Paribas UNILEVER Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 28, 2023

SBM OFFSHORE in de rebound – 28mrt23

maart 28, 2023

Pharming: Koers verder omhoog of niet?

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

Columns

Nieuw
28 mrt 16:28 Redactie

Aandelenmarkten in gevaar!

27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis

26 mrt 11:54 Nico Inberg

Waar kan koers Pharming heen?

23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?