Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 13 juli 2020 12:16

UNILEVER in verse uptrend

De aandelenvelden liggen er in het algemeen spannend en positief bij. Meer en meer fondsen tonen een groen dagveld, ofwel een korte termijn uptrend. Er zijn ook fondsen die zijn achtergebleven, maar nu toch een inhaalrace starten. Unilever is er daar één van. Een mooie koopkans dus voor korte termijn actieve beleggers.

Positieve elementen
Alle technische bevindingen op een rijtje levert het volgende op. Koersvorming boven de gemiddelde lijn met een witte candle en een positieve swingteller, een hernieuwde Up status op het Dashboard derhalve. Het Morning Star bodempatroon op de groene steunstreep op 45,76 is een mooie ondersteuning voor de bulls, de RSI daarentegen blijft wat achter. Ook de NBTrade Indicator staat nog niet in de plus. Dus niet alles in een positieve stand, maar voldoende ingrediënten voor een koopscenario.

Koopscenario
De bulls geven te kennen op te willen stomen naar hogere niveaus teneinde de korte termijn uptrend nieuw leven in te blazen. Zolang de koers boven de SMA lijn op 46+ blijft liggen is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar de eerste rode streep op 48,60. Daarna komt 50+ in beeld.
Onder 46+ vervagen de positieve vooruitzichten.

Coaching
Korte termijn actieve beleggers kunnen een tweetraps strategie overwegen. In eerste instantie meeliften naar 48+ en boven deze rode streep additionele aankopen overwegen. Zij realiseren zich ook dat onder 46+ het technische beeld vervaagt en dat het dan minder interessant is om koopposities aan te houden.

BNP Paribas UNILEVER Turbo LongBNP Paribas UNILEVER Turbo Long
BNP Paribas UNILEVER Turbo ShortBNP Paribas UNILEVER Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

Lukas Daalder: Deze crisis is anders dan anders – #Beursspel2020

oktober 27, 2020

BP verrast met winst | 27 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 26, 2020

AEX 26 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro

27 okt 09:27 ProBeleggen

14% in 8 maanden met dit aandeel!

26 okt 11:38 Nico Bakker

AKZO klaar voor een rally

23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530