Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 13 juli 2020 12:16

UNILEVER in verse uptrend

De aandelenvelden liggen er in het algemeen spannend en positief bij. Meer en meer fondsen tonen een groen dagveld, ofwel een korte termijn uptrend. Er zijn ook fondsen die zijn achtergebleven, maar nu toch een inhaalrace starten. Unilever is er daar één van. Een mooie koopkans dus voor korte termijn actieve beleggers.

Positieve elementen
Alle technische bevindingen op een rijtje levert het volgende op. Koersvorming boven de gemiddelde lijn met een witte candle en een positieve swingteller, een hernieuwde Up status op het Dashboard derhalve. Het Morning Star bodempatroon op de groene steunstreep op 45,76 is een mooie ondersteuning voor de bulls, de RSI daarentegen blijft wat achter. Ook de NBTrade Indicator staat nog niet in de plus. Dus niet alles in een positieve stand, maar voldoende ingrediënten voor een koopscenario.

Koopscenario
De bulls geven te kennen op te willen stomen naar hogere niveaus teneinde de korte termijn uptrend nieuw leven in te blazen. Zolang de koers boven de SMA lijn op 46+ blijft liggen is het meest waarschijnlijke scenario een rally naar de eerste rode streep op 48,60. Daarna komt 50+ in beeld.
Onder 46+ vervagen de positieve vooruitzichten.

Coaching
Korte termijn actieve beleggers kunnen een tweetraps strategie overwegen. In eerste instantie meeliften naar 48+ en boven deze rode streep additionele aankopen overwegen. Zij realiseren zich ook dat onder 46+ het technische beeld vervaagt en dat het dan minder interessant is om koopposities aan te houden.

BNP Paribas UNILEVER Turbo LongBNP Paribas UNILEVER Turbo Long
BNP Paribas UNILEVER Turbo ShortBNP Paribas UNILEVER Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

augustus 13, 2020

AEX 13 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 13, 2020

Geen fijne tijd voor financials | 13 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

Columns

Nieuw
13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds

11 aug 09:04 Van Eck

Goudprijs bepaald door financiële markten

10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer